Η γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες

Δυο χρόνια πέρασαν από την τελευταία γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες, της Πάρου . Τα μέτρα της πανδημίας είχαν κρατήσει μακριά τα γλέντια του νησιού, κάτι που φέτος ανετράπη. Η πιο φημισμένη γιορτή του σαλιγκαριού, επέστρεψε και πάλι στην Πάρο. Η προσέλευση του κόσμου κάθε χρόνο μεγαλύτερη, γιατί στη γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες,  όλοι ξέρουν ό,τι τα βιολιά βαστούν μέχρι το πρωί.

 

Η γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες

 

 

Όλα έδειχναν ό,τι και φέτος η γιορτή του Καράβολα στις Λεύκες, θα εξελιχθεί όπως τις προηγούμενες χρονιές. Η συμμετοχή του κόσμου φέτος, έσπασε κάθε ρεκόρ αγγίζοντας τα 2.000 άτομα. Το κρασί έρεε άφθονο. Οι παραδοσιακοί μεζέδες γέμιζαν τα τραπέζια, με τον πατροπαράδοτο καράβολα (σαλιγκάρι) με σκορδαλιά να έχει την τιμητική του.

Το γλέντι και ο χορός ξεκίνησε με την πρώτη δοξαριά του βιολιού της ορχήστρας. Πλήθος κόσμου σε σχηματισμούς, όλοι μια παρέα όπως συνηθίζεται σε κάθε γιορτή του νησιού, χόρευε ασταμάτητα τους νησιώτικους σκοπούς του βιολιού. Ο χορός συνέχιζε, τα βιολιά συντροφιά με τις πρώτες πρωινές ηλιαχτίδες σταμάτησαν λίγο μετά τις 7.00 το πρωί.

 

*Photo credits: Matteo Beltrama

Site: https://marrygreece.com/