Γλυκό Λεμόνι

Ένας παραδοσιακός γαστρονομικός παράδεισος στους λόφους της Πάρου. Στο χωριό Κώστος το Γλυκό Λεμόνι, είναι μια αυθεντική οικογενειακή παριανή ταβέρνα, χωρίς υπερβολές και φιοριτούρες.

Η ταβέρνα, σε μια ήσυχη, γραφική κυκλαδίτικη αυλή αγκαλιασμένη από μεγάλα καταπράσινα πεύκα, σε συνδυασμό με τα κεφάτα τζιτζίκια, θα σας χαρίσει τις πιο γλυκές καλοκαιρινές αναμνήσεις. Αυτές τις βιωματικές αναμνήσεις που πάντα με τα χρόνια, παραμένουν αναλλοίωτες μέσα από γεύσεις, ήχους και εικόνες.

Το Γλυκό Λεμόνι κρατά τις συνταγές και τις τεχνικές από την ελληνική σπιτική κουζίνα, με επιρροές απο Ελλάδα και Σμύρνη. Σε κάθε του καλομαγειρεμένο πιάτο κάθε υλικό και μπαχαρικό ξεχωρίζει. Και εκεί είναι που η φιλόξενη Λουκία θα σας εξιστορήσει κάθε συνταγή που κληρονόμησε από τη μητέρα και τη γιαγιά της, συντροφιά με ένα ποτηράκι κρασί παραγωγής τους.

Από τον κατάλογό του, δεν θα ξέρετε τι να πρώτο-επιλέξετε. Καλοψημένα με μαεστρία ντόπια κρεατικά σε όλες τους τις κοπές και εκδοχές. Μυρωδάτα χειροποίητα ορεκτικά συνοδεύουν κάθε κυρίως, με τα  παστουρμαδοπιτάκια και τα τυροπιτάκια της Λουκίας, να μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Σπιτικά πατροπαράδοτα μαμαδίστικα μαγειρευτά ημέρας, εμπλουτίζουν τις επιλογές στο τραπέζι σας. Αν ο δρόμος σας βγάλει εκεί κάποια Παρασκευή βράδυ, θα είσαστε από τους τυχερούς που θα δειπνήσουν μετά ζωντανής ελληνικής μουσικής.

Κώστος, Πάρος

Τηλ:22840 29059

Facebook  |   Site: Γλυκό Λεμόνι 

 

*Photo credits: Matteo Beltrama