Δάφνη

Η αρχοντική Παροικιά κρύβει όμορφες γωνιές, ανθοστόλιστα σοκάκια και μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς. Το εστιατόριο Δάφνη, είναι ένας θησαυρός καλά φυλαγμένος απο το 1999 και το ανακαλύπτεις με το που διαβείς το κατόφλι του.

Η πρώτη εικόνα σε μαγεύει, ένας καταπράσινος κήπος γεμίζει τα μάτια του επισκέπτη από την είσοδο. Είναι σίγουρα από τους ομορφότερους της Παροικιάς στο πιο ήσυχο σημείο της. Το κυκλαδίτικο στοιχείο με το λευκό κυριαρχούν, όμορφα αμπέλια το αγκαλιάζουν και ελιές χαρίζουν την αρχοντιά τους. Το εστιατόριο Δάφνη, είναι το ιδανικό μέρος για καλό φαγητό, στην πρωτεύουσα της Πάρου, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Τοπικά προϊόντα και φρεσκοψαρεμένα ψάρια και θαλασσινά αναδεικνύουν κάθε πιάτο του. Η υποδοχή της Δάφνης, ιδιοκτήτριας του ομώνυμου εστιατορίου, εξαιρετικά φιλόξενη. Κάθε πιάτο που μας εξηγούσε ήταν και μια φανταστική εικονική γευστική εμπειρία. Δεν αργήσαμε να κατασταλάξουμε. Οι λάτρεις της θάλασσας πρέπει να δοκιμάσουν το καρπάτσιο λαβράκι και φυσικά το κριθαρώτο καραβίδας με λάδι αστακού. Εξαιρετικό το μπέργκερ με βοδινό φρέσκο κιμά, κατσικίσιο τυρί, αυγό και καραμελωμένα κρεμμύδια. Για τους γνήσιους κρεατοφάγους το αρνίσιο κότσι με πουρέ γλυκοπατάτας θα ξεπεράσει κάθε σας προσδοκία.

 

Στο Δάφνη, το καλό φαγητό κλείνει πάντα με ένα καλό γλυκό. Ένα φεγεντίν λευκής πραλίνας με μους μαύρης σοκολάτας και κουλί κόκκινων φρούτων συνυπογράφει την υπόσχεση ό,τι η  συνάντηση αυτή θα ξαναγίνει.

Λοχαγού Γεωργίου Γράβαρη, Πάρος

Τηλ: 22840 22575

Facebook  |  Instagram