Λευκιανό

Το όνομά του είναι συνώνυμο του τόπου του. Το Λευκιανό είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες οικογενειακές ταβέρνες στις ορεινές Λεύκες της Πάρου. Μια παραδοσιακή κυκλαδίτικη ταβέρνα που θα σε κάνει σίγουρα να αναρωτηθείς αν τρως σε νησί ή σε κάποιο βραβευμένο εστιατόριο της Πρωτεύουσας.

Το Λευκιανό θα το συναντήσετε στον κατήφορο, στη βόλτα σας στα στενά σοκάκια του γραφικού χωριού. Οι μυρωδιές απο την κουζίνα του, θα οδηγήσουν τα βήματά σας προς τα εκεί.

Μια κυκλαδίτικη όμορφη αυλή θα σας καλωσορίσει με τους ανθρώπους της στην υποδοχή, έτοιμοι να σας περιποιηθούν. Μπορείτε να καθίσετε είτε στην όμορφή αυλή ή την ταράτσα με την απέραντη θέα στο φυσικό τοπίο του χωριού και να απολαύσετε το γεύμα σας.

Από το μενού του δεν λείπει τίποτα! Φρέσκα θαλασσινά και ντόπια κρεατικά της Πάρου, ετοιμάζονται καθημερινά στις κουζίνες του.

Από τα θαλασσινά τους ξεχωρίζουν η χταποδοσαλάτα τους, το ριζότο γαρίδας με μελάνι σουπιάς και οι γαρίδες με λιγκουίνι. Και τι καλύτερο να τα συνοδεύσεις όλα με ένα καλό κρασί που θα σου προτείνουν οι ίδιοι. Στο θαλασσινό τραπέζι φυσικά, δεν μπορεί να απουσιάζει το τηγανητό καλαμάρι και το πατροπαράδοτο ψητό χταποδάκι. Για τους λάτρεις του κρέατος, το κουνέλι με λεμόνι και θυμάρι είναι η σπεσιαλιτέ τους και το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Ιδιαίτερο πιάτο τους όμως είναι και το ψαρονέφρι με σαλάτα coleslaw.

Καλοκαιρινό τραπέζι όμως χωρίς συνοδευτικά δεν γίνεται. Μια παραδοσιακή χωριάτικη σαλάτα και ένα τζατζίκι, σε μια άλλη εκδοχή του, παντρεμένο με αβοκάντο, δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση στο τραπέζι σας.

 Λεύκες, Πάρος

Τηλ: 22840 28432