Ο Σεπτέμβρης στην Πάρο μυρίζει ακόμη καλοκαίρι

Δεν είναι Ιούλιος, είναι Σεπτέμβρης και στην Πάρο μυρίζει ακόμη καλοκαίρι. Μπορεί οι καραβιές που φεύγουν από το νησί να παίρνουν μαζί τους τους ταξιδιώτες του καλοκαιριού, που έφτασε στο τέλος του. Φέρνουν όμως μαζί τους, τους ταξιδιώτες του Φθινοπώρου, εκείνους που αγαπούν την ήρεμη πλευρά, της ποιοτικής Πάρου. Εκείνης που θα τους υποδεχτεί με όλη της τη φυσική μεγαλοπρέπεια, με τις ήρεμες ζεστές θάλασσες του Σεπτέμβρη και τα ήσυχα πλέον γραφικά της σοκάκια.

Η Πάρος του Φθινοπώρου

Η Πάρος είναι ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά των Κυκλάδων. Πόλος έλξης των νέων που την επιλέγουν για την ξέφρενη νυχτερινή της ζωή, αλλά και οικογενειών, που έχουν στην πλώρη των διακοπών τους, επιλεγμένη την παράδοση, τη φυσική ομορφιά και ηρεμία. Η Πάρος μαγεύει κάθε ηλικιακή κατηγορία, όλες τις εποχές, μέσα από ένα συνονθύλευμα εικόνων, δρώμενων, ιστορίας και μαγευτικών φυσικών τοπίων.

Francois Jean

Γραφική, απλή, κατάλευκη σαν τα φημισμένα μαρμαρά της. Ηλιόλουστη και χρυσαφένια με τις δεκάδες αμμουδερές παραλίες της να αγκαλιάζουν τις δαντελωτές ακτές της. Το όμορφο νησί των Κυκλάδων, είναι αναμφισβήτητα, ο καλύτερος προορισμός του Φθινοπώρου. Αγκαλιάζει τον ταξιδιώτη, που θέλει να την γνωρίσει λίγο καλύτερα, χωρίς την καλοκαιρινή πολυκοσμία και φασαρία. Η Πάρος του Σεπτέμβρη και του Οκτώβρη έχει τις ομορφιές της, έχει τον τρύγο της και τον καλό της κόσμο. Έχει την αμέριστη προσοχή των ντόπιων της, στους επισκέπτες του φθινοπώρου. Η Πάρος αποχαιρετά το καλοκαίρι, και υποδέχεται τους ταξιδιώτες που θα τη σεβαστούν και θα την απολαύσουν, φιλήσυχα και με αγάπη.

Τα γραφικά σοκάκια της Νάουσας αναδεικνύουν τα μοντέρνα μαγαζιά της, απαλλαγμένα από τον υπερβολικό κόσμο, με ευχάριστες στάσεις στις απογευματινές περατζάδες. Στα ταβερνάκια της, στο γραφικό λιμανάκι και στα καλντερίμια της, μπορείτε να επιλέξετε, πλέον, να καθίσετε σε όποιο σημείο σας αρέσει, χωρίς τα απαραίτητα “ρεζερβέ” , απολαμβάνοντας την ηρεμία και το καλό παραδοσιακό της φαγητό.

Photo: François Jean

Τι και αν μπήκε το φθινόπωρο και ο Σεπτέμβρης οδεύει ήδη σιγά σιγά και αυτός προς το τέλος του. Τι και αν ο Μαΐστρος δροσίζει τα βράδια του νησιού, με τη θερμοκρασία τις νύχτες να ξεπερνά τα όρια της δροσιάς.

Οι άνθρωποι που την ξεχωρίζουν για την νησιώτικη αυθεντικότητά της, είναι εκείνοι  που την επισκέπτονται αυτή την εποχή.  Ο φθινοπωρινός ταξιδιώτης συνεχίζει να απολαμβάνει τις δαντελωτές της παραλίες, με τα ζεστά νερά, τα παραδοσιακά χωριά της με τα λιγοστά πια πανηγύρια της, τους ανθρώπους της, τα αμέτρητα σοκάκια της Νάουσας και της Παροικιάς. Με ζακετούλες τα βράδια, ίσως μεν οι περισσότεροι, απολαμβάνοντας όμως τον περίπατο, το ποτό και το δείπνο τους στο μέγιστο, δε.

Η Πάρος κρατά το καλοκαίρι και τα vibes του, μέσα της, όλο τον χρόνο.

Μain Photo:François Jean