Η Πάρος στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “TTG TRAVEL EXPERIENCE 2022”

Στη μεγαλύτερη έκθεση που αφορά τον Τουρισμό βρέθηκε η Πάρος, που ταξίδεψε μέχρι την πόλη Ρίμινι της Ιταλίας. Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού “TTG TRAVEL EXPERIENCE 2022”,  πραγματοποιήθηκε από τις 12-14 Οκτωβρίου 2022, όπου έλαβαν μέρος 2.200 εκθέτες και 1000 ξένοι buyers από την ευρωπαϊκή και τη διεθνή τουριστική αγορά.

Το περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) φιλοξένησε την Πάρο, μαζί με άλλες 16 must τοποθεσίες όπως η Σαντορίνη, η Κάρπαθος, κ.α. νησιά και ηπειρωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας. Η Πάρος τοποθετημένη στρατηγικά, μαζί με το υπόλοιπο περίπτερο του ΕΟΤ , στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης, κατάφερε να σημειώσει την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από επιχειρηματίες του τουρισμού, δημοσιογράφους από τον ξένο τύπο και απλούς επισκέπτες λάτρεις του τουρισμού και της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από 200 επαγγελματικές συναντήσεις με επαγγελματίες του τουρισμού και δημοσιογράφους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  παρουσίασε η προβολή και προώθηση της Πάρου ως προορισμού εναλλακτικού, περιπατητικού και θαλάσσιου τουρισμού. Βασικός πυλώνας η πολιτιστική κληρονομιά της, η ιστορία και η απαράμιλλη φυσική ομορφιά καθώς και στην παριανή φιλοξενία.

Υψίστης σημασίας είναι το γεγονός της ένταξης της Πάρου στο έργο “F.A.M.E (Food Art Movement Energy) ROAD” του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2021-2027. Ο λόγος, η ιδιαίτερη συμπάθεια των Ιταλών στην Πάρο, γεγονός που αποδεικνύεται εμπράκτως ως τον πιο αγαπημένο προορισμό τα τελευταία χρόνια.

Τον Δήμο Πάρου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης Δήμου Πάρου κ. Μικές Λεοντής και η κα Αλεξάνδρα Γαβαλά-Λεοντή, μέλος της Επιτροπής τουρισμού και Ανάπτυξης.