Κλαδιά

kladia

Τα κλαδιά είναι μια μικρός κολπίσκος στη δυτική μεριά της Πάρου. Θα την βρείτε μεταξύ της Αλυκής και του Πούντα. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται μέσω χωματόδρομου και φτάνοντας εκεί θα διαπιστώσετε ότι δεν υπάρχουν ούτε ξαπλώστρες ούτε ομπρέλες. Είναι ιδανική για όσους αποζητούν απομόνωση ακόμα και τους πιο τουριστικούς μήνες του χρόνου.

Καμίνια

kaminia

Μεγάλη αμμουδιά, στο βόρειο άκρο του κόλπου της Παροικιάς κοντά στο ακρωτήριο του Αγίου Φωκά. Αποτελεί την φυσική συνέχεια της παραλίας Μαρτσέλο. Πολύ κοντά, στο ακρωτήρι του Αγίου Φωκά, βρίσκεται και η σπηλιά του Αρχίλοχου. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι από το λιμάνι της Παροικιάς ή με δικό σας μεταφορικό μέσο οδικώς.

Τρυπητή

tripiti-beach

Η Τρυπητή είναι μια παραλία για ψαγμένους. Δεν την γνωρίζουν πολλοί γι αυτό δεν θα την πετύχετε ποτέ με πολύ κόσμο. Είναι ανοργάνωτη χωρίς beach bar και ξαπλώστρες. Βρίσκεται кoντά στην παραλία τоυ Φαραγκά кαι στo χωριό Ασπρόχωρо. Μπορείτε να φτάσετε μέσω τоυ κoινоύ δρόμoυ πоυ oδηγεί στην Τρυπητή кαι τη Γλύφα.

Βουτάκου

voutakos-beach-paros

Η παραλία Βουτάκου είναι απάνεμη, με χοντρή άμμο και κρυστάλλινα νερά. Βρίσκεται στο δρόμο Αλυκής – Πούντας, 2 χλμ. μετά το αεροδρόμιο. Διαθέτει κρυστάλλινα νερά και είναι ιδανική για οικογένειες.

Ξιφαρά

Xifara Beach near Lageri

Ανοιχτή, αμμουδιά, 1,5 χιλιόμετρο ανατολικά της Νάουσας, με αμμο και βότσαλα, χωρίς φυσικές σκιές. Για όσους αναζητούν μια ήσυχη παραλία, κοντά στη Νάουσα.

Καθολικό

paros-katholiko

Η παραλία Καθολικό βρίσκεται στην είσοδο στο κόλπο της Νάουσσας. Είναι η συνέχεια της παραλίας του Μοναστηρίου ωστόσο δεν είναι οργανωμένη. Η παραλία είναι πολύ καλά προστατευμένη από τους βόρειους ανέμους και σπάνια υπάρχουν κύματα. Για να φτάσετε στο Καθολικό ακολουθήστε το μονοπάτι από την παραλία Μοναστήρι.

Άγιος Φωκάς

agios_fokas

Κοντά στο ομώνυμο ακρωτήριο στην είσοδο του κόλπου της Παροικιάς βρίσκεται η παραλία του Αγίου Φωκά. Είναι μια μικρή αμμουδιά που διαθέτει όλες τις διευκολύνσεις της πόλης. Κοντά στην παραλία βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Σώστη και της Ανάληψης όπου γίνεται το πανηγύρι στην γιορτή της Ανάληψης.

Σώστης

Στα νότια πλευρά του νησιού, σε απόσταση περίπου 2km από το Σωρό, θα βρείτε την παραλία του Σώστη. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με άμμο και τουρκουάζ νερά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, γι’ αυτό εξοπλισμός για σκιά και  προμήθεια νερού, είναι απαραίτητα εάν την επιλέξετε.

Θεολόγος

Η παραλία Θεολόγος  έχει γαλαζοπράσινα νερά που εκπλήσσουν. Συγκεντρώνει πολλή νεολαία λόγω του κάµπινγκ που λειτουργεί εκει. Είναι ρηχή και περπατάτε για αρκετά λεπτά µέσα στη θάλασσα μέχρι να βαθύνει. Σε αυτήν την παραλία επιτρέπεται και ο γυμνισμός. Η πρόσβαση γίνεται εύκολα με αυτοκίνητο ή με τα πόδια από Αντίπαρο.

Καλόγερος

kalogeros

Παραλία με ιστορία και μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο τοπικός μύθος λέει ότι η παραλία πήρε το όνομα της από ένα καλόγερος που αυτοκτόνησε εκεί πέφτοντας από ένα βράχο. Είναι ουσιαστικά μια μικρή παραλία ακριβώς δίπλα στη μεγάλη αμμουδιά του Μώλου. Χαρακτηριστικό της είναι το ιδιαίτερο χρώμα της άμμου, που οφείλεται στα αργιλικά πετρώματα της περιοχής. […]