«Errikos Kohls Premium Real Estate & Rental Services»: Βρίσκοντας το σπίτι των ονείρων σας στις Κυκλάδες

Ο Errikos Kohls θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο άνθρωπος που κάνει το όνειρό σας πραγματικότητα… Το όνειρο για μία μαγική κατοικία, εξοχική ή και μόνιμη, τόσο στην πανέμορφη Πάρο, όσο και σε άλλα αγαπημένα μέρη στις Κυκλάδες. Ο ιδιοκτήτης του «Errikos Kohls Premium Real Estate & Rental Services» μιλά για τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία του, ταξιδεύοντας σε έναν κόσμο γεμάτο πολυτέλεια-αισθητική-φυσική ομορφιά.

Το «Errikos Kohls Premium Real Estate & Rental Services» αφορά στην εύρεση της ιδανικής κατοικίας στο νησί;

Αναλαμβάνουμε να βρούμε σε κάθε ενδιαφερόμενο, μια ειδυλλιακή θερινή κατοικία που θα περάσει μερικές από τις ομορφότερες στιγμές της ζωής του. Στιγμές, που θα εξελιχθούν σε αξέχαστες αναμνήσεις. Και όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για μόνιμη κατοικία Oι κατοικίες που διαχειριζόμαστε προσφέρονται είτε για ενοικίαση, είτε για πώληση, ανάλογα με το αν ο ενδιαφερόμενος επιθυμεί μια μόνιμη ή μια παροδική παρουσία του στα νησιά που δραστηριοποιούμαστε. Όλες όμως είναι ξεχωριστής αρχιτεκτονικής αισθητικής,  που πολλές φορές περιβάλλεται από αιγιοπελαγίτικους κήπους γεμάτους μυρωδιές από γηγενή βότανα, λεβάντες και σκίνα. Να σημειωθεί ότι δεν περιοριζόμαστε στην Πάρο, έστω κι αν τα κεντρικά μας γραφεία είναι στο νησί, σε Νάουσα και Παροικιά. Ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες προσφέρουμε και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, όπως στην Αντίπαρο, την Μήλο, την Σίφνο και την Σκύρο.

Errikos Kohls Premium Real Estate

Τι άλλες υπηρεσίες προσφέρετε;

Παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε κάθε στάδιο της αγοραπωλησίας: από την έκφραση ενδιαφέροντος και την αναζήτηση των κατάλληλων ακινήτων, την επίσκεψη σε καθένα από αυτά, μέχρι την επιλογή, το χειρισμό των νομικών, συμβολαιογραφικών, φορολογικών και πολεοδομικών διαδικασιών από έμπιστους και δοκιμασμένους συνεργάτες μας και, τέλος, την ολοκλήρωση της μεταβίβασης. Επίσης, συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα στον πελάτη που έχει αγοράσει το ακίνητο, προσφέροντας υπηρεσίες διαχείρισης για μακροχρόνιες ή βραχυχρόνιες μισθώσεις.  Αξίζει να αναφέρουμε ότι προσφέρουμε μια σειρά από έξτρα υπηρεσίες και στους πελάτες που νοικιάζουν μέσα από το γραφείο μας κάποιο ακίνητο, όπως ιδιωτικά transfers με ελικόπτερο, ταχύπλοο ή private jet, οργάνωση εκδρομών και εκδηλώσεων, όλα προσωποποιημένα με βάση τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Αυτή η 360ο προσέγγιση του πελάτη είναι μέρος της ταυτότητας μας ως εταιρία.

Αυτή είναι και η φιλοσοφία σας ως εταιρεία;

Ακριβώς. Η φιλοσοφία μας, η οποία θεωρώ πως μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, είναι η προσωποκεντρική αντιμετώπιση του κάθε πελάτη ξεχωριστά. Από το 2012 που ξεκινήσαμε, καλλιεργούμε σχέσεις εμπιστοσύνης, συνεργασίας ή ακόμα και φιλίας με τους πελάτες μας. Στόχος μας δεν είναι η ολοκλήρωση μιας ακόμα αγοραπωλησίας. Δεν το βλέπουμε έτσι. Στόχος μας είναι να πείσουμε τον υποψήφιο πελάτη μας πως αξίζει να επενδύσει σε ακίνητα με προστιθέμενη αξία για τον ίδιο. Εμείς ζούμε στα νησιά που δραστηριοποιούμαστε. Έτσι, οι πελάτες μας έχουν ακόμα έναν λόγο να μας εμπιστευθούν, γιατί, εκτός από συνεργάτες, στο τέλος γινόμαστε φίλοι και γείτονες.

Errikos Kohls Premium Real Estate

Με τι κοινό «δουλεύετε» κυρίως;

Οι πελάτες που μας εμπιστεύονται είναι, σαφώς, υψηλότερου εισοδήματος άτομα. Συνήθως είναι ζευγάρια ή οικογένειες από το εξωτερικό, Ευρωπαίοι, αλλά όχι αποκλειστικά, που επιθυμούν να περάσουν υπέροχες διακοπές σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του κόσμου, τα νησιά του Αιγαίου μας. Η θέα στη θάλασσα, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα, η μινιμαλιστική ομορφιά της πέτρας, του λευκού που επικρατεί παντού και αλλάζει χρώμα όλη μέρα, χάριν του φωτός, κάνουν τις διακοπές των πελατών μας αυθεντικά χαλαρωτικές. Βλέπουμε πολλούς ανθρώπους, που έχουν μεγαλώσει διαβάζοντας για την Ελλάδα, την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη φύση της, και έχουν σαν όνειρο να κάνουν εδώ διακοπές, ακριβώς όπως τις θέλουν, για να βιώσουν την ελληνική φιλοξενία. Πολλές φορές τους προσφέρουμε έτοιμο παραδοσιακό παριανό φαγητό να τους περιμένει μοσχοβολιστό, καθώς μπαίνουν στο σπίτι, τονίζοντας με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο την ελληνική έννοια του καλωσορίσματος. Και φυσικά υπάρχουν και εκείνοι που είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι πως η Ελλάδα μπορεί να γίνει μόνιμος τόπος κατοικίας τους. Το Αιγαίο και ειδικότερα οι Κυκλάδες έχουν μια μοναδική ικανότητα να μαγνητίζουν τον επισκέπτη, κάνοντας τον να σκεφτεί να εγκατασταθεί μόνιμα. Εμείς παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε 5 γλώσσες, βάζοντας πάνω από όλα τις ανάγκες τους. Τις ξέρουμε καλά, γιατί κι εμείς έτσι κατοικίσαμε εδώ, μαγεμένοι από αυτόν τον τόπο.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων και τι ζητούν τις περισσότερες φορές;

Οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες μας είναι αρκετά «διαβασμένοι». Γνωρίζουν τι θέλουν, έχοντας κάνει τη δική τους πολύ καλή έρευνα, πριν απευθυνθούν σε εμάς. Οι απαιτήσεις τους είναι πάντα συγκεκριμένες. Θέλουν να βρουν το ιδανικό σπίτι για αυτούς και τις ανάγκες τους, είτε για ενοικίαση, είτε για αγορά και έχουν σκοπό να διαθέσουν ένα καθορισμένο budget γι’ αυτό. Ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις τους είναι αντίστοιχες αυτής της επένδυσης που θέλουν να κάνουν. Αυτό μας δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη απέναντι σε αυτούς, όχι μόνο να τους βοηθήσουμε να βρουν αυτό που ψάχνουν, αλλά να το κάνουμε με συνέπεια, σαφήνεια και επαγγελματισμό.

Ποιες, αντίστοιχα, οι δυσκολίες;

Υπάρχουν σαφώς δυσκολίες στη δουλειά μας. Κάποιοι πελάτες ίσως έχουν κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό τους, που περιορίζει σημαντικά τις προτάσεις μας προς αυτούς. Εξάλλου, όταν μιλάμε για «το σπίτι των ονείρων μας», μερικές φορές τα όνειρα δεν είναι εύκολα πραγματοποιήσιμα. Μια άλλη σημαντική δυσκολία, είναι η γραφειοκρατία που επικρατεί σε θέματα μεταβιβάσεων. Στην Ελλάδα πάντα υπήρχε μια δυσκαμψία στον τομέα των αγοραπωλησιών ακινήτων. Η κατάσταση έχει βελτιωθεί κάπως, αλλά τα βασικά γραφειοκρατικά προβλήματα παραμένουν. Ευτυχώς, έχουμε δημιουργήσει γύρω μας μια ολόκληρη ομάδα από επαγγελματίες, νομικούς, μηχανικούς, λογιστές-φοροτεχνικούς, που γνωρίζουν άριστα την ελληνική πραγματικότητα και τη νομοθεσία, ενημερώνονται συνεχώς και μπορούν να καθοδηγήσουν αποτελεσματικά τους πελάτες μας. Έχουμε μειώσει δραστικά τους χρόνους ολοκλήρωσης μιας αγοραπωλησίας και αυτό είναι αποτέλεσμα της εμπειρίας μας, των συνεργασιών μας και φυσικά της ομάδας μας!

Γιατί επιλέξατε την Πάρο για να δραστηριοποιηθείτε;

Αγαπάμε τις Κυκλάδες ως τόπο και ως προορισμό και δεν είμαστε οι μόνοι. Για την ακρίβεια, οι ίδιοι λόγοι που κάποιος επιλέγει να έρθει διακοπές ή και να κατοικήσει μόνιμα στην Πάρο, ισχύουν και για όλα τα άλλα νησιά που έχουμε παρουσία. Οι Κυκλάδες είναι, εδώ και δεκαετίες, διάσημες σε όλο τον κόσμο για τη φυσική τους ομορφιά, που συνδυάζει πέτρα, θάλασσα και φως, για την ιστορική και πολιτιστική τους κληρονομιά, για τον τρόπο ζωής των κατοίκων τους, για την αξία της φιλοξενίας. Όλα τα νησιά που δραστηριοποιούμαστε έχουν αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά. Κάθε νησί όμως έχει ένα ξεχωριστό στοιχείο που δεν έχει κανένα άλλο. Το ποιο είναι αυτό, αφήνουμε να το βρίσκουν μόνοι τους οι πελάτες μας, γιατί για κάθε έναν είναι διαφορετικό. Η ίδια η Πάρος συνδυάζει όλες τις αρετές και χαρακτηριστικά του Αιγαίου. Θα λέγαμε ότι η Πάρος είναι μια αυθεντική μικρογραφία του Αιγαίου!

Errikos Kohls Premium Real Estate

Ποιος είναι ο στόχος σας ως εταιρεία;

Θέλουμε να προσφέρουμε σε κάθε πελάτη που μας εμπιστεύεται, το σπίτι που ονειρεύτηκε στις Κυκλάδες. Θέλουμε να αισθανθούμε ότι μέσα από εμάς, οι άνθρωποι έκαναν πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρό τους.  Να νοιώσουν το μέρος τόπο τους, σαν να βρίσκονται ανάμεσα σε μακρινούς συγγενείς τους. Θέλουμε να έχουμε όχι μόνο πελάτες, αλλά νέους φίλους, που τους δείχνουμε, ακριβώς όπως θα έκανε ένας φίλος που ανήκε σε μια «μεγάλη οικογένεια» τη διαδικασία. Θέλουμε να γνωρίσουμε τις Κυκλάδες που αγαπάμε, σε όσο περισσότερους ανθρώπους παγκοσμίως. Μπορούμε και να τους κάνουμε να τις αγαπήσουν κι αυτοί για να έρχονται ξανά και ξανά! Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι υπάρχει άνθρωπος που έχει έρθει σε κάποιο νησί των Κυκλάδων και δεν άφησε εδώ ένα κομμάτι της καρδιάς του. Γιατί λοιπόν να μην επιστρέψει, όχι πια για λίγες μέρες, αλλά στο δικό του σπίτι;