Φεστιβάλ Πάρου 2022: Αφιερωμένο στο παριανό μάρμαρο

Μια σειρά πολιτιστικών δράσεων πραγματοποιούνται στο νησί της Πάρου στα μέσα Ιουλίου κάθε χρόνο. Για πέμπτη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται το Φεστιβάλ Πάρου, με πλήθος δράσεων για ψαγμένους φεστιβαλιστές.

Από τις 8 έως τις 10 Ιουλίου, με τίτλο «Πέτρες και Μάρμαρα», στο επίκεντρο του φετινού φεστιβάλ είναι ο ορυκτός πλούτος της παριανής γης. Με πρωταγωνιστή το περίφημο λευκό της μάρμαρο, το λυχνίτη, η Πάρος έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο κυρίως μέσα από τη χρήση του στην γλυπτική και την αρχιτεκτονική.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  εκδηλώσεων για παιδιά,  βιωματικών εργαστηρίων,  ξεναγήσεων, περιπάτων  και επισκέψεων σε ιστορικά κτίρια του παραδοσιακού οικισμού. Το πρόγραμμα συμπληρώνουν, προβολές συναυλίες και μουσικές εκδηλώσεις.

Στόχος του φετινού φεστιβλ είναι να ανασύρει και να αναδείξει στοιχεία του φυσικού πλούτου, της αρχιτεκτονικής, της ιστορίας των εθίμων και των παραδόσεων του τόπου προβάλλοντας το παριανό μάρμαρο, την ιστορία των λατομείων, τις ξερολιθιές, τις παραδοσιακές τεχνικές πέτρινης δόμησης, τους διατηρητέους οικισμούς και τα δομικά τους στοιχεία.

INFO

Είσοδος ελεύθερη

www.festivalparos.gr

Τηλ Επικοινωνίας : 6977123665