Ο γάμος των ονείρων μας στην Πάρο

Η ωραιότερη μέρα για την κοινή ζωή ενός ζευγαριού μπορεί να μεταμορφωθεί σε παραμύθι, αρκεί ο γάμος να γίνει στην πανέμορφη Πάρο!

«Ύστερα από δύο χρόνια πανδημίας ξεκινάει μία πολύ δυνατή σεζόν για την Πάρο στο κομμάτι των γάμων. Έχουμε πολλά ζευγάρια που παντρεύονται, έπειτα από αναβολές, αλλά και ζευγάρια που έρχονται την τελευταία στιγμή και θέλουν να διοργανώσουν τον γάμο των ονείρων τους» εξηγεί η Γεωργία Κιούση, wedding planner και ιδιοκτήτρια του www.weddingparos.com.

Η Γεωργία, εδώ και χρόνια, έχει στόχο να διοργανώνει ονειρικούς γάμους για τα ζευγάρια που επιλέγουν να ενώσουν τις ζωές τους στην Πάρο και το καταφέρνει περίφημα. «Η διοργάνωση ενός γάμου μοιάζει με ένα παζλ, το οποίο ολοκληρώνεται σιγά σιγά. Κάνοντας έναν σωστό σχεδιασμό από την αρχή και κατανοώντας τα θέλω του ζευγαριού, όλα τα κομμάτια στο τέλος παίρνουν τη σωστή τους θέση. Η εταιρεία καλύπτει όλες τις ανάγκες που απαιτεί το destination wedding», αναφέρει, ξεκαθαρίζοντας ότι την πλειοψηφία των πελατών της αποτελούν άνθρωποι από το εξωτερικό που είτε έρχονται στο νησί τυχαία είτε το είχαν επισκεφθεί για διακοπές, το ερωτεύτηκαν και θέλουν να ζήσουν εδώ την ωραιότερη μέρα της ζωής τους.

Η Γεωργία αποκαλύπτει ποιες εκκλησίες, ποια ξωκλήσια αλλά και ποια μαγαζιά είναι τα δημοφιλέστερα για την τέλεση των μυστηρίων αλλά και για τα πάρτι: «Ο Άγιος Φωκάς, ο Άγιος Ιωάννης του Δέτη και η Αγία Καλή πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις! Εμείς, βέβαια, προτείνουμε και την Παναγία την Εκατονταπυλιανή, της οποίας η ατμόσφαιρα είναι ονειρική. Όσον αφορά τα πάρτι, τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια είναι αυτά που αναζητούν βίλες για τη δεξίωση -λόγω της ιδιωτικότητας που προσφέρει μια τέτοια επιλογή. Υπάρχουν, όμως, και ζευγάρια που ζητούν εστιατόρια με ελληνικά στοιχεία. Γενικά, πάντως, όλοι μένουν πολύ ευχαριστημένοι, αφού η ποιότητα και οι υπηρεσίες που προσφέρουν οι τοπικές επιχειρήσεις είναι υψηλού επιπέδου».

Ποια είναι, όμως, τα πιο ρομαντικά μέρη στην Πάρο για φωτογραφίσεις; «Οι πιο όμορφες φωτογραφίες έχουν πάντα κυκλαδίτικο άρωμα. Το πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, όμως, στον Άγιο Φωκά και στον Άγιο Κωνσταντίνο, καθώς και η άγρια ομορφιά στις Κολυμπήθρες δίνουν φωτογραφίες διαχρονικές. Τα τελευταία χρόνια πολλά ζευγάρια επιλέγουν και τα γραφικά σοκάκια του νησιού», λέει η ίδια.

Κλείνοντας την κουβέντα μας, η Γεωργία επισημαίνει ότι οι ξένοι προτιμούν περισσότερο τους παραδοσιακούς γάμους, για να ζήσουν όλη τη διαδικασία σαν Έλληνες! «Είναι κάτι που ξετρελαίνει ζευγάρια και καλεσμένους… Μάλιστα πολλοί γαμπροί βαπτίζονται ορθόδοξοι για να ακολουθήσουν το τελετουργικό! Η παράδοση είναι απαραίτητο συστατικό για ένα επιτυχημένο event», καταλήγει.

EXTRA TIP
Το ζευγάρι πρέπει να κάνει αυτό που αρέσει πραγματικά σε εκείνο. Μόνο τότε θα απολαύσει τον γάμο του!

*Από την έντυπη έκδοση ISLAND PAROS-ANTIPAROS