Αλυκή

Η Αλυκή είναι ένα όμορφο ψαροχώρι, με γραφικό λιμανάκι, ταβερνάκια στην παραλία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και μια πανέμορφη παραλία που συνδυάζει τα ολόλευκα βότσαλα με την χρυσή άμμο και τα αλμυρίκια. Βρίσκεται στο νοτιότερο μέρος της Πάρου και πήρε το όνομά της από την Αλυκή στις παρυφές του χωριού.

Αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογενειακές και ήσυχες διακοπές διότι ακόμα και κατά την υψηλή τουριστική περίοδο και παρόλο που το χωριό είναι γεμάτο, δεν έχει κανείς την αίσθηση του πολύβουου τουριστικού προορισμού. Εδώ θα έρθετε να φάτε ολόφρεσκο ψάρι και την παραδοσιακή γούνα (λιαστός κολιός). Αλώστε το χωρίο φημίζεται για τις ψαροταβέρνες του και το πανηγύρι «Η γιορτή του Ψαριού» που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι βιώνοντας μια ανεπανάληπτη εμπειρία του τι εστί παραδοσιακό νησιώτικο πανηγύρι!

Εδώ βρίσκεται και το μουσείο κυκλαδικής λαογραφίας Μπενέτου & Πόπης Σκιαδά. Γίνονται επίσης και άλλες αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως το πανυγυρο του Άη Γιάννη του Κλείδωνα τον Ιούνιο, του Σωτήρος τον Αύγουστο ή του Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου.