Πούντα

Δυτικά της Πάρου, ένας παραθαλάσσιος οικισμός , η δυτική Πούντα, ενώνει την κοσμοπολίτικη Πάρο με την εναλλακτική Αντίπαρο. Ενώνει παράλληλα τις εθνικότητες αφού αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως για θαλάσσια σπόρ, όπως το windsurfing και το kitesurfing. Εδώ δεν θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, μόνο κέντρα θαλάσσιων σπορ και φυσική ομορφιά.

Οι επισκέπτες της Πούντας είναι κυρίως αθλητές ή όσοι επιθυμούν να περάσουν στην Αντίπαρο. Η ανέμελη Πούντα απέχει 9 χιλιόμετρα από την αρχοντική Παροικιά και 18 χιλιόμετρα από την απαστράπτουσα Νάουσσα. Σε κοντινή απόσταση από την παραλία υπάρχουν γραφικά μαγαζιά για φαγητό και ποτό, ελάχιστα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Μερικά μέτρα πιο μακρία απο τα μαγαζία της, βρίσκεται το μικρό λιμανάκι της που συνδέει τα δυο νησιά.  Από τις 6:00 το πρωί μέχρι τις 2:00 το βράδυ εκτελούνται δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών που θέλουν να επισκεφτούν την Αντίπαρο ή αντίστοιχα την Πάρο για ένα γρήγορο ποτό. Η απόσταση με την Αντίπαρο, πολύ κοντινή μόλις 1 μίλι, ενώ η διάρκεια με την “παντόφλα” διαρκεί 7 λεπτά.