Πώς να πας
Με αεροπλάνα να και "βαπόρια"...
Στην Πάρο μπορεί να φτάσει κάποιος είτε αεροπορικώς είτε με ακτοπλοϊκή σύνδεση
Πάρος
Αεροπορικώς

Με πτήσεις της Ολυμπιακής ή της Sky Express από Αθήνα στο κρατικό αεροδρόμιο της Πάρου. Η πτήση διαρκεί περίπου 45’ λεπτά. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχουν πτήσεις και από άλλα αεροδρόμια της Ελλάδας ωστόσο όλες οι πτήσεις κάνουν ανταπόκριση με την Αθήνα πριν καταλήξουν στο αεροδρόμιο της Πάρου.

Με πλοίο

Η Πάρος συνδέεται με όλα τα λιμάνια της Αττικής. Συγκεκριμένα:

Από Πειραιά: Υπάρχουν δρομολόγια πλοίων από Πειραιά για Πάρο καθημερινά ειδικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι κοντά στις 3 ώρες με ταχύπλοο και γύρω στις 4,5 ώρες με συμβατικό πλοίο.

Από Ραφήνα: Το ταξίδι Ραφήνα – Πάρος διαρκεί από 4 έως 6 ώρες και την θερινή περίοδο εκτελείται επίσης καθημερινά από συμβατικά πλοία.

Από Λαύριο: Από το λιμάνι του Λαυρίου υπάρχει δυνατότητα μετάβασης στην Πάρο μερικές φορές την εβδομάδα και η διάρκεια του ταξιδιού είναι περίπου 7 ώρες.

Αντίπαρος

Για να φτάσεις στην Αντίπαρο, πρέπει πρώτα να ταξιδέψεις στο νησί της Πάρου. Από εκεί, τα 2 λιμάνια που συνδέονται ακτοπλοϊκά με την Αντίπαρο είναι αυτό στην Παροικιά και στην Πούντα. Το πιο γρήγορο δρομολόγιο είναι αυτό από την Πούντα στην Αντίπαρο, καθώς το ferry boat θα χρειαστεί μόλις 7 λεπτά για να φτάσει στο απέναντι νησί. Αν ταξιδεύετε με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή σας, από το λιμάνι της Πάρου ακολουθήστε τις ταμπέλες προς Αλυκή – Πούντα. Από τα ferry boat στην Πούντα μπορούν να περάσουν στο νησί όλα τα οχήματα. Τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια πωλούνται μέσα στο πλοίο, ενώ η συχνότητα των αναχωρήσεων είναι σχεδόν ανά 30 λεπτά. 

Από την Παροικιά τα ferry boat κάνουν δρομολόγια από Ιούνιο μέχρι Σεπτέμβριο. Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 30 λεπτά και το καραβάκι δεν μεταφέρει οχήματα.