Μάρκος Κωβαίος – Δήμαρχος Πάρου: Προσκαλεί τον κόσμο στο νησί για μοναδικές διακοπές

Απέδειξε, από την πρώτη στιγμή, που ανέλαβε καθήκοντα ότι έχει όραμα και ότι μία νέα εποχή ξεκινούσε για το νησί μαζί με τη θητεία του. Ο Μάρκος Κωβαίος, ο Δήμαρχος της Πάρου, στάθηκε σαν γνήσιος στρατιώτης μπροστά στη μάχη με τον κορονοϊό, κατάφερε να «θωρακίσει» το μέρος του και, πλέον, μπορεί να είναι υπερήφανος για όσα κατάφερε σε αυτό το δύσκολο διάστημα.

«Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση όλο αυτό που ζήσαμε. Οι άνθρωποι του Δήμου δεν καθίσαμε με δεμένα χέρια, θωρακίσαμε τον τόπο μας ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε κρούσμα. Θέλαμε να είμαστε έτοιμοι σε ο,τιδήποτε κι αν συνέβαινε. Δημιουργήθηκε, λοιπόν, μία επιτροπή για τον Covid-19, της οποίας ηγούμαι. Μίλησα με τα άτομα του κέντρου υγείας για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε πιθανά κρούσματα, όσο πιο αποτελεσματικά γινόταν.

Απευθυνθήκαμε σε φίλους της Πάρου, μαζέψαμε περίπου 400.000 και αγοράσαμε το δικό μας μηχάνημα μοριακής ανάλυσης εξετάσεων για κορονοϊό, που μας έδινε τη δυνατότητα να έχουμε τα αποτελέσματα των τεστ σε 45 μόλις λεπτά. Ακολουθήσαμε την εξής σειρά: οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό, επικοινωνούσε με το κέντρο υγείας, ειδική ομάδα πήγαινε σπίτι να δει τον ασθενή, ενώ αν το περιστατικό φαινόταν πιο σοβαρό ερχόταν σε ειδικό χώρο του κέντρου υγείας. Σε κάθε περίπτωση γινόταν τεστ και άμεσα είχαμε τα αποτελέσματα. Αν το τεστ έβγαινε θετικό, ο ασθενής θα έμπαινε σε ειδικό θάλαμο μέχρι να διακομιστεί σε νοσοκομείο αναφοράς», εξηγεί ο Δήμαρχος για το σχέδιο που δημιουργήθηκε.

Το σπουδαίο της υπόθεσης, βέβαια, είναι ότι η Πάρος είναι στη λίστα με τα νησιά με μηδενικά κρούσματα, κάτι που τη κάνει ακόμη πιο ιδανικό προορισμό για διακοπές φέτος. «Θέλαμε και θέλουμε να αποβάλλουμε το άγχος του κόσμου, να δείξουμε ότι ακόμη και στην πιο δύσκολη κατάσταση, είμαστε έτοιμοι να την αντιμετωπίσουμε. Και νομίζω τα καταφέραμε. Θέλω να προσκαλέσω, λοιπόν, τους τουρίστες να έρθουν φέτος στο νησί μας, να δουν τις υπέροχες παραλίες μας, τα γραφικά μας χωριά, να δοκιμάσουν τοπικές συνταγές, να πιουν τη σούμα τους, να βιώσουν την Παριανή φιλοξενία», αναφέρει ο Μάρκος Κωβαίος.

Όσον αφορά στο αν είναι αισιόδοξος για τον τουρισμό της Πάρου, φέτος, ξεκαθαρίζει: «Οι επαγγελματίες του νησιού ακολουθούν όλα τα μέτρα, δείχνουν μεγάλη πειθαρχία και είμαι πολύ αισιόδοξος, πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Ακόμη κι αν χάσαμε ένα μέρος της τουριστικής περιόδου, νομίζω από εδώ και στο εξής όλα θα κυλήσουν ομαλά και ο κόσμος θα δείξει για μία ακόμη χρονιά την αγάπη του στην Πάρο».