Επίκεντρο σπουδαίων διοργανώσεων

Η πανδημία του κορονοϊού «χτύπησε» και τον αθλητικό προγραμματισμό των ανθρώπων της Πάρου. Για το καλοκαίρι του 2020, όπως εξηγεί ο Ηλίας Κουντρομιχάλης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Πάρου, είχαν προγραμματισθεί να διεξαχθούν το «Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας νήσων Αιγαίου» με σκάφη τύπου Laser και Optimist στη Παροικιά, το «Final 4» του μπάσκετ νεανίδων-κορασίδων και ένας αγώνας Τριάθλου το τριήμερο μάλιστα του Αγίου Πνεύματος. Ο σχεδιασμός, όμως, «πάγωσε».

Αν και ο Ν.Ο. Πάρου πρόλαβε να οργανώσει τον διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΡΑΚΑΣ», με την συμμετοχή εβδομήντα και πλέον αθλητών από τους ναυτικούς ομίλους Πάρου, Νάουσας Πάρου «ΝΑΙΑΣ», Αντιπάρου «ΩΛΙΑΡΟΣ» και Σύρου, για τα υπόλοιπα ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις.

Μέσα καλοκαιριού, πλέον, και το νησί διεκδικεί να διοργανώσει το «Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Kitesurf» και το «Final 4» του μπάσκετ νεανίδων-κορασίδων. Και όλα αυτά με ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα: η Πάρος αναδείχθηκε ένα από το πλέον ασφαλή νησιά της χώρας καθώς δεν εντοπίσθηκε ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού.
Έτσι, όταν όμως ανάψει και πάλι το «πράσινο» φως, η Πάρος και η Αντίπαρος θα είναι και πάλι πανέτοιμες να διοργανώσουν άριστα αθλητικές διοργανώσεις.

πως έκαναν το 2019, που φιλοξένησαν το «Παγκόσμιο πρωτάθλημα kite», το «Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστοσανίδας», το «Περιφερειακό πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας», τον «διάπλου Πάρος-Αντίπαρος», τον διάπλου του όρμου της Παροικιάς, τον Μαραθώνιο στην Πάρο, διασυλλογικά και τοπικά πρωταθλήματα.