Γιάννης Δρυμωνάκος: «Το Kitesurf είναι απόλαυση για μένα»

Aποτελεί ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ελληνικής κολύμβησης. Κάποια στιγμή στη διάρκεια της πολύ μεγάλης καριέρας του ήταν ο καλύτερος εκπρόσωπος της πατρίδας μας στην πισίνα. Το Δεκέμβριο του 2007, o Γιάννης Δρυμωνάκος πέρασε στην ιστορία ως ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέκτησε δύο μετάλλια σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας.

Τον Μάρτιο του 2008, έγινε όχι απλώς ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αλλά παράλληλα και ο γρηγορότερος Ευρωπαίος στην ιστορία των 200 μ. πεταλούδα. Σε εκείνο το πρωτάθλημα Ευρώπης στην Ολλανδία πήρε και το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ. μικτή ατομική. Δυο μετάλλια σε μια μεγάλη διοργάνωση, με καταπληκτικούς χρόνους.

Ο Δρυμωνάκος «κρέμασε» το σκουφάκι του μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. Η σκέψη για το «αντίο» υπήρχε από το 2012, όταν και σταμάτησε τον πρωταθλητισμό και το 2015 έκανε ένα…come back για να προλάβει το Ρίο 2016. Τα τελευταία χρόνια «κολυμπά» στα νερά της τηλεόρασης, συμμετέχοντας σε διάφορα projects όπως το «Survivor» και το «Just the 2 of us».

Ο έρωτας του με την Πάρο ξεκίνησε από το 2012, όταν για πρώτη φορά στη ζωή του, όπως μας λέει, έκανε…κανονικές διακοπές: «Μέχρι τότε και αποκλειστικά λόγω της κολύμβησης και των υψηλών στόχων που κάθε φορά έβαζα, οι διακοπές μου ήταν λίγες μέρες τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Όχι περισσότερες από δέκα συνολικά. Από το 2000 στην κυριολεξία ήμουν…non stop. Τότε λοιπόν, το 2012, πρωτοβρέθηκα στην Αντίπαρο από όπου κατάγεται η γυναίκα του ξαδέλφου μου. Μου παραχώρησε το σπίτι της. Είχα κλείσει για να μείνω μια εβδομάδα και έμεινα 23 μέρες. Από τότε, δεν αποχωρίζομαι ποτέ την Πάρο και την Αντίπαρο».

Την κολύμβηση δεν την ξεχνά ούτε εκεί όμως. Το 2012 έκανε τον πρώτο διάπλου Πάρος-Αντίπαρος και έκτοτε αισθάνεται τα νησιά δεύτερο σπίτι του. Για τους ντόπιους είναι πλέον ο «δικός τους Γιάννης». «Βρίσκω τα πάντα, είναι για μένα οι τέλειες διακοπές σε όλα τα επίπεδα. Αδειάζει το μυαλό μου, έχω βρει καταπληκτικούς ανθρώπους, βρήκα και έναν νέο..έρωτα», εξηγεί.

Γιάννης Δρυμωνάκος

Ο Γιάννης αναφέρεται στο kitesurf, του οποίου ουσιαστικά είναι ο πρεσβευτής στην Πάρο/Αντίπαρο. «Ξεκίνησα ως αρχάριος αλλά μαγεύτηκα. Είναι μια απόλαυση, είσαι εσύ, η σανίδα σου και η θάλασσα. Ο αετός σου (kite)…απλώνεται στο απέραντο γαλάζιο. Μια ατέλειωτη, μοναδική πίστα στο στοιχείο που λατρεύω, τη θάλασσα. Ξεκινάς, και κάποια στιγμή βλέπεις τις χελώνες, και κάποια στιγμή το ηλιοβασίλεμα, και από την Πούντα αντικρίζεις την Αντίπαρο. Θεέ μου, τί μοναδικές στιγμές», λέει χαρακτηριστικά.

«Το πρόγραμμα εκεί τα έχει όλα… Ξεκούραση, μπάνιο, παραλία, καλό φαγητό, άριστες συνθήκες διαμονής, διασκέδαση και αθλητισμός. Ο,τι καιρό και να κάνει, εμείς τη βρίσκουμε την άκρη. Ειλικρινά το λέω: αν ανοίξει η πισίνα, θα το σκεφτώ να πάω να ζήσω μόνιμα με την κοπέλα μου. Είναι ένα μέρος που λατρεύω και κατά καιρούς ψάχνω να αποκτήσω δικό μου σπίτι», αναφέρει λάμποντας από χαρά και ευτυχία και μόνο με τη σκέψη.