Carine Leclercq: Η Γαλλίδα που έκανε τα «ΟΝΕΙΡΑ» της αληθινά στην Πάρο

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ερωτική μετανάστρια», όχι όμως επειδή άφησε τη Γαλλία και βρέθηκε στην Πάρο για έναν άντρα, αλλά για έναν μεγάλο έρωτα που αναπτύχθηκε μέσα της με το που πάτησε στο κυκλαδονήσι. Η Carine Leclercq, η ιδιοκτήτρια του «ONEIPA Concept Store Paros», στις Λεύκες, έχει μία ιστορία ζωής που θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, ή και στις σελίδες ενός μυθιστορήματος.

«Η καταγωγή μου είναι από τη Γαλλία, εκεί μεγάλωσα, σπούδασα σχεδιάστρια ρούχων, δούλεψα, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν επισκέφθηκα τυχαία την Ελλάδα και πέρασα μόλις ένα 24ωρο στην Πάρο. Από εκείνη τη στιγμή, ήμουν σίγουρη ότι θα επέστρεφα σε αυτό το μέρος», αναφέρει η Carine.

Όπως και έγινε… Το 1997 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο νησί και, λίγο αργότερα, άνοιξε το δικό της μαγαζί. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερο χώρο, με αισθητική και ταυτότητα, όπου φιλοξενούνται μαντήλια, αξεσουάρ, διακοσμητικά, τσάντες, καπέλα, όλα φτιαγμένα από μικρούς σχεδιαστές και εταιρείες ανά τον κόσμο. Τα πάντα είναι μοναδικά κομμάτια, μικρές παραγωγές από φυσικά υλικά, που σπάνια συναντά κάποιος κάπου αλλού.

ONEIRA concept store

«Θέλω ο κόσμος να βλέπει τα πράγματά μου και να ταξιδεύει, είτε είναι ντόπιος, είτε τουρίστας. Θέλω όποιος μπαίνει στο μαγαζί, να έχει τη δυνατότητα να φεύγει με κάτι, γι’ αυτό άλλωστε έχω πράγματα για όλα τα βαλάντια», σημειώνει επίσης η Carine. Η ιδιοκτήτρια του «ONEIPA» εξηγεί, στο τέλος, γιατί αποφάσισε να δώσει το εν λόγω όνομα στο μαγαζί της: «Εγώ ακολούθησα το όνειρό μου, κατάφερα να το κάνω πραγματικότητα. Έτσι, θέλω να δώσω ένα μάθημα-ένα λόγο σε όλους να κάνουν ακριβώς το ίδιο, να κυνηγούν τα όνειρά τους, όποια κι αν είναι αυτά».

INFO
Λεύκες, Πάρος

Τηλ: 2284023423
www.oneipa.com