Τα κορυφαία ΜΜΕ αποθεώνουν την Ελλάδα

Η πολύ επιτυχής (όπως καταγράφηκε από την ίδια την πραγματικότητα) αντιμετώπιση της πανδημίας από την Ελλάδα αποτέλεσε θέμα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ του εξωτερικού. Η σταδιακή επανέναρξη της εστίασης και των ξενοδοχείων, έδωσε ακόμα ένα θέμα-τροφή για να αποθεωθεί η πατρίδα μας.

Το CNN «πλέκει» το απόλυτο εγκώμιο στη χώρα μας. «Η Ελλάδα αποτελεί τουριστικό θέλγητρο κι αυτό δεν είναι μυστικό… Το κράτος της Μεσογείου εμφανίζεται σαν ένα σπάνιο success story, αναφορικά με την αντιμετώπιση του ιού. Η επιβολή σκληρού και έγκαιρου lockdown, επέτρεψε στη χώρα να κρατήσει πολύ χαμηλά τους θανάτους… Προς το παρόν, όλοι οι ξένοι ταξιδιώτες υποβάλλονται σε τεστ μόλις αφιχθούν στην Αθήνα. Όπως έγινε και με το συνεργείο του CNN, όπου κατά τη διάρκεια της πτήσης συμπλήρωσαν ειδική φόρμα προσωπικών πληροφοριών, ακόμη και τον αριθμό θέσης στο αεροσκάφος, ώστε να καταστεί ευκολότερη η ανεύρεσή τους αν διαπιστωθεί ότι κάποιος είναι φορέας του ιού», αναφέρεται.

Η βρετανική Sun ετοίμασε θέμα, με τίτλο «Πότε θα μπορέσω να ταξιδέψω στην Ελλάδα;», στο οποίο γράφεται ότι «ορισμένα ελληνικά νησιά, όπως η Σαντορίνη, η Κρήτη και η Κως δεν έχουν αναφέρει κρούσματα κορονοϊού».

Η γερμανική Bild, μετά το αρχικό αφιέρωμα που κυκλοφορούσε με τίτλο «Υπάρχει ελπίδα για τις διακοπές μας και λέγεται Ελλάδα», επανήλθε με τον Armin Laschet, πολιτικό του CDU και πιθανό υποψήφιο για την Καγκελαρία, να θεωρεί εφικτές τις διακοπές στη Μεσόγειο. «Η Ελλάδα αντιμετώπισε την κρίση σχετικά καλά, με λίγα κρούσματα, όπως και η Μαγιόρκα», επισήμανε.

Δημοσίευμα της Telegraph παρουσιάζει την Ελλάδα ως ιδανικό προορισμό διακοπών, σημειώνοντας ότι η χώρα μας «δεν έχει ανταγωνιστή». Στο ρεπορτάζ γίνεται αφιέρωμα στις ομορφιές της Ελλάδας και υποδεικνύει όλα όσα πρέπει να αναζητήσει ένας ξένος τουρίστας στην Ελλάδα.