Η Πάρος γοητεύει τους Γάλλους

Την καλοκαιρινή Πάρο, αναδυκνύει σε αφιέρωμά του το γαλλικό τουριστικό περιοδικό  tourmag.com  με μια πλήρη και εκτενή αναφορά του στα μέρη που πρέπει να επισκεφθούν οι Γάλλοι επισκέπτες. Οι πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού, σε μια μοναδική, παρουσίαση-αφιέρωμα, απογειώνουν την Πάρο που, όπως φαίνεται, γοητεύει πάντα τους Γάλλους.

Το γαλλικό αφιέρωμα αναφέρει χαρακτηριστικά. “Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους λάτρεις των ταξιδιών και των ανακαλύψεων καθώς και των καταδύσεων στην ανοιχτή θάλασσα. Ξεχωρίζει για την ιστορική του κληρονομιά που χρονολογείται πολλές χιλιετίες, το μεσογειακό του κλίμα, αλλά και την πολιτιστική του κληρονομιά. Προσθέστε σε αυτά τις παραλίες της με τα γαλανά νερά και τα γραφικά χωριά της. Η επίσκεψη σας εκεί είναι απαραίτητη!”

 

Οι δραστηριότητες στην Πάρο

Το αφιέρωμα δεν παραλείπει την αναφορά στις δεκάδες δραστηριότητες που προσφέρει το νησί στους επισκέπτες και τους fan των θαλάσσιων σπόρ. Φημισμένος παγκοσμίως προορισμός η Πάρος, ξεχωρίζει για την πληθώρα επιλογών σε δραστηριότητες, που έχουν σχέση με τη φύση, τον αγροτουρισμό, τον θαλάσσιο τουρισμό και τη γευσιγνωσία του.

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα πρασθέτει: «Στην πραγματικότητα, η Πάρος έχει τα πάντα για να σαγηνεύσει τους επισκέπτες της. Εκεί θα ανακαλύψετε όλα τα θαύματα της Ελλάδας του Αιγαίου. Ανάμεσα στα λευκά σπίτια, τα κρυστάλλινα νερά ή τις όμορφες παραλίες, το νησί της Πάρου μπορεί να σας εκπλήξει κατά τη διαμονή σας. Βαφτισμένο ως “πολύπλευρο νησί”, αξιοποιεί την ευκαιρία να προσφέρει στους τουρίστες ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Οι πιο σημαντικές παραμένουν οι θαλάσσιες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν windsurfing, kitesurfing και wakeboarding. Οι λάτρεις των καταδύσεων και του snorkeling μπορούν να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του βυθού των Κυκλάδων με τον καλύτερο τρόπο. Το ναυάγιο του Arado, το υποθαλάσσιο σπήλαιο της νησίδας Μακρονήσι ή το μάτι του Ποσειδώνα αξίζουν επίσκεψης”.

Οι παραλίες της Πάρου

Φυσικά δεν θα μπορούσε να παραλείψει την αναφορά στις παραλίες του νησιού. Οι δημοφιλείς σε όλους Κολυμπήθρες  και το Μοναστήρι  είναι πρώτες στις προτιμήσεις του γαλλικού περιοδικού. Ακολουθεί η Χρυσή Ακτή, με την ψιλή χρυσαφένια άμμο και τα θαλάσσια σπόρ. Η παραθαλάσσια Αλυκή, χαρακτηριστικός προορισμός για χαλάρωση και καλό αυθεντικό παραδοσιακό παριανό φαγητο.

Τέλος το γαλλικό περιοδικό, συνιστά στους επισκέπτες να μείνουν στην Πάρο, για περισσότερες απο μια ημέρες, αναφέροντας, πως περιοχές όπως το Πάρκο Πάρου, το Πίσω Λιβάδι, ο Πρόδρομος, τα Μάρμαρα και η  Μάρπησσα είναι τοποθεσίες που πρέπει οποσδήποτε να εξερευνήσει κάποιος και εμείς συμφωνούμε μαζί τους…

Infos:

Το αφιέρωμα θα το βρείτε:  Αφιέρωμα ” Πάρος ” της Tourmag.com