Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη περιγράφει το δικό της «μποέμ» νησί

Έχει καταφέρει με τις ιδέες, τις καινοτομίες της και το πάντα προσωπικό της ύφος, να είναι η πιο επιτυχημένη style expert, fashion stylist & designer, image maker, στη χώρα μας. Η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη, που τα τελευταία χρόνια υπογράφει την δική της συλλογή ρούχων και αξεσουάρ και κρύβεται πίσω από το «STYLISHIOUS» showroom, e-shop, έχει βρει τον επίγειό της παράδεισο στην Πάρο.

Είναι το μέρος που αποφορτίζεται από τους αγχωτικούς ρυθμούς και την καθημερινότητα της πόλης, το νησί εκείνο που της χαρίζει μία μποέμ διάθεση και την κάνει να ανταμώνει με αγαπημένους ανθρώπους. «Το 1984, 26 χρόνια πριν, πήγα πρώτη φορά στο νησί, με μία μεγάλη παρέα για σερφ. Δεν μπορώ να πω ότι πέρασα ωραία, οπότε είπα ότι δεν θα ξαναπατήσω ποτέ… Κάποια χρόνια μετά, επισκέφτηκα ξανά την Πάρο με ένα φίλο μου που ήταν κολλημένος. Από τότε, δεν ξαναέφυγα ποτέ! Πηγαίνω κάθε Αύγουστο, έχω φτιάξει το δικό μου σπίτι, νιώθω ότι αυτό το μέρος δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο. Αισθάνομαι μία ελευθερία, έχω μία μποέμ διάθεση. Δεν ενδιαφέρεις κανένα, ούτε εμένα με ενδιαφέρει τι κάνει ο διπλανός μου… Μπορείς να είσαι όπως θες, να κάνεις ό,τι θες», λέει η Αλεξάνδρα, με τα μάτια της να λάμπουν από χαρά όση ώρα μιλά για το νησί της.

«Θέλω να πιστεύω ότι, φέτος, λόγω της κατάστασης, θα πάμε στο νησί όσοι πραγματικά το αγαπάμε και θέλουμε να είμαστε εκεί. Ίσως, θυμηθούμε το πώς ήταν τη δεκαετία του 80’ και του 90’… πιο ήρεμα, πιο μαγικά», συμπληρώνει. Η ιδιοκτήτρια και εμπνεύστρια του «STYLISHIOUS», βέβαια, βρίσκει πάντα τις δικές της «κρυψώνες» για να απολαμβάνει το μπάνιο της χωρίς πολύ κόσμο, ενώ εξηγεί ότι η δική της καθημερινότητα στην Πάρο είναι μοναδική: «Όσο κόσμο κι αν έχει το νησί, δεν ταλαιπωρούμαι. Πηγαίνω για βουτιές σε μέρη με ελάχιστο κόσμο, αλλά και όταν θέλω να πάω κάπου πολυσύχναστα, παίρνω τους φίλους μου και μου κρατούν ξαπλώστρα. Το απόγευμα πάμε για φαγητό, επιστρέφουμε σπίτι για ξεκούραση, βγαίνουμε στη 1 τα μεσάνυχτα όπου έχει φύγει ο πολύς κόσμος από τα εστιατόρια. Για ποτό πάμε στις 3, όπου πάλι έχει φύγει η πρώτη “φουρνιά” από τα μπαρ», αναφέρει.

Αλεξάνδρα-Κατσαϊτη-2

Όσον αφορά στα μαγαζιά με ρούχα που η ίδια ξεχωρίζει, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη υποστηρίζει: «Υπάρχουν πολλά μαγαζιά που μου αρέσουν και ψωνίζω. Για εμένα τα ωραία μαγαζιά έχουν να κάνουν με την χαλαρότητα και την αίσθηση των διακοπών, που μπορεί να σου δίνουν. Θέλω να δω μαγαζιά που θυμίζουν καλοκαίρι, όχι μαγαζιά Αθήνας, στιλιζαρισμένα, επιτηδευμένα, αυστηρά. Θέλω να μπαίνω σε ένα χώρο και να νιώθω ότι μπορώ να κάτσω σε ένα πουφ, σε μία σεζλόνγκ και να δω ρούχα-αξεσουάρ».

Για τις γυναίκες που θα επισκεφθούν την Πάρο, το φετινό καλοκαίρι, προτείνει ρούχα που να μπορούν να φορεθούν όλες τις ώρες της ημέρας, «παίζοντας» με αξεσουάρ-τουρμπάν, φορέματα χωρίς υπερβολές σε ένταση. Φυσικά, θεωρεί απαγορευτικά τα τακούνια, τα έντονα μέικ απ, τα βραδινά κομμάτια, ενώ προτείνει, πριν κλείσετε τη βαλίτσα των διακοπών, να προσθέσετε κάποιο πανωφόρι για να προστατευτείτε από τα αεράκια και τα μελτέμια του νησιού.

INFO
www.stylishious.com