Η Πάρος και η Αντίπαρος μέσα από τα μάτια της Μαρίας Σολωμού

Τα καλοκαίρια της ζωής της έχουν αρώματα, εικόνες και μνήμες από την Πάρο. Από τα 19 της χρόνια μέχρι και σήμερα, αντιστέκεται στεναρά στις μόδες άλλων νησιών και συνεχίζει να δηλώνει ορκισμένη θαυμάστρια της Πάρου, αλλά και της Αντιπάρου πλέον.

Η Μαρία Σολωμού είναι μία μποέμ γυναίκα που λατρεύει να τριγυρνά στις διακοπές της με μαγιό και καφτάνια, να χαζεύει τα ηλιοβασιλέματα και να ερωτεύεται, να ακούει ωραίες μουσικές και να διασκεδάζει, να περπατά χωρίς ίχνος επιτηδευμένου styling. Και όλα αυτά τα βρίσκει στα νησιά της καρδιάς της.

«Στην Πάρο πηγαίνω από τα 19 μου. Όταν πρωτοπήγα, έμεινα στη Χρυσή ακτή, ήταν όλα διαφορετικά τότε, υπήρχε ένα μόνο ξενοδοχείο, ήταν πιο ερημικά, αλλά περνάγαμε τόσο ωραία. Το ίδιο ίσχυε και για την Αντίπαρο. Ήταν ένας προορισμός για λίγους, για ελάχιστους… 25 χρόνια μετά, δεν έχω αλλάξει τις συνήθειες μου, περνώ τις μισές μου διακοπές στην Πάρο και τις άλλες μισές στην Αντίπαρο», δηλώνει η αγαπημένη ηθοποιός συνεχίζοντας: «Λατρεύω τα χωριά της Πάρου. Η Νάουσα είναι το αγαπημένο μου μέρος, μου αρέσουν οι επιλογές, πάντα κάνω ευχάριστες βόλτες. Μπορεί να καθίσω σε ένα τραπέζι, σε ένα μαγαζί, να κοιτάζω το γραφικό λιμανάκι, να ξεκινήσω από καφέ και να με βρει η νύχτα».

Μαρία Σολωμού

Η πρωταγωνίστρια της μικρής οθόνης και του θεάτρου έχει αναπτύξει, όμως, και μία ιδιαίτερη σχέση με την Αντίπαρο. Νιώθει ότι θα μπορούσε να ζει όλο της το καλοκαίρι στο νησί, να κολυμπά στα υπέροχα νερά, να κάνει βόλτες στον κεντρικό δρόμο και να χαζεύει τη φυσική ομορφιά σε μέρη που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον κόσμο. «Η Αντίπαρος είναι άλλο πράγμα στην καρδιά μου. Αν είχα τη δυνατότητα θα έμενα εκεί όλο μου το καλοκαίρι. Η αισθητική, ο αέρας, η αύρα, την αγαπώ πολύ. Αυτό το μέρος δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο. Είναι όλα όμορφα και νοικοκυρεμένα… Μακάρι να έφτιαχνα κάποια στιγμή το δικό μου σπίτι στο νησί!», καταλήγει.