Μαρία Φραγκάκη: «Αυτό που με δένει με την Πάρο είναι ο γάμος μου»

Άλλοι αγαπούν στην Πάρο τις ατελείωτες επιλογές για φαγητό, ποτό και διασκέδαση, τις υπέροχες παραλίες της, τα γραφικά της σοκάκια. Η Μαρία Φραγκάκη, όμως, λατρεύει, περισσότερο από το οτιδήποτε άλλο στο νησί, το ξωκλήσι της Ζωοδόχου πηγής στην παραλία Λάγγερη όπου τελέστηκε, το καλοκαίρι του 2019, ο γάμος της με τον Νίκο Μάρκογλου. Ένα χρόνο μετά από την πιο ρομαντική στιγμή της ζωής της, η δημοσιογράφος-παρουσιάστρια-ραδιοφωνική παραγωγός θυμάται τα πάντα και λάμπει από ευτυχία.

Ποια είναι η σχέση σου με την Πάρο;
Λατρεύω τις Κυκλάδες. Το νησί της Πάρου είναι ένα από τα πολύ αγαπημένα μου. Η πρώτη φορά που πήγα για διακοπές ήταν όταν ήμουν 19 ετών, με τις φίλες μου και περάσαμε καταπληκτικά. Από τότε έως σήμερα, έχω πάει πολλές φορές στο νησί και κάθε φορά ανακαλύπτω μια διαφορετική Πάρο, αφού είναι ένα νησί που εξελίσσεται όμορφα στο χρόνο.

Τι αγαπάς περισσότερο σε αυτόν τον τόπο;
Αγαπώ την αύρα της Πάρου, αγαπώ τα δαιδαλώδη σοκάκια της, το λευκό και γαλάζιο της χρώμα, τις μπουκαμβίλιες της, τα πολλά και γραφικά εκκλησάκια της, τις παραλίες της, αλλά και τα γραφικά ορεινά χωριά της.
Έχω υπέροχες αναμνήσεις. Μακράν, όμως, αυτό που με δένει περισσότερο είναι ότι εκεί κάναμε το γάμο μας με τον άντρα μου, το περασμένο καλοκαίρι. Από τότε η Πάρος κατέχει σπουδαία θέση στην καρδιά μου.

Γιατί πήρες την απόφαση να κάνεις το γάμο σου εκεί;
Το περασμένο καλοκαίρι, αρχικά, αποφασίσαμε να κάνουμε διακοπές στην Πάρο οικογενειακώς, αλλά και με τους φίλους μας. Η ιδέα του γάμου προέκυψε ξαφνικά λίγο αργότερα. Δεν ήταν ένας γάμος που τον προετοιμάζαμε μήνες πριν. Για την ακρίβεια, ο γάμος αποφασίστηκε 35 ήμερες πριν. Βασικά, θέλαμε να κάνουμε ένα γάμο ξεχωριστό, με τις οικογένειές μας και τους κολλητούς μας και έτσι έγινε. Το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής στη Λάγγερη είναι υπέροχο, είναι πάνω στη θάλασσα. Στην εκκλησία με συνόδευσαν νύφη, ο μπαμπάς μου και ο γιος μας, παρέα με δύο μουσικούς που έπαιζαν νησιώτικα με βιολί και λαούτο. Ήταν ένα υπέροχο σκηνικό! Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τον ήλιο που έδυε μέσα στη θάλασσα! Έγιναν όλα, όπως τα είχαμε φανταστεί, και ακόμη καλύτερα. Και βέβαια μετά κάναμε wedding dinner party μέχρι το πρωί, στο «Stilvi» στη Νάουσα.

Μαρία Φραγκάκη

Ποια είναι η ωραιότερη στιγμή που θυμάσαι στο νησί;
Δεν έχω μόνο μία στιγμή, είναι πολλές. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το καλοκαίρι του 2019 στην Πάρο ήταν το ωραιότερο και το σημαντικότερο της ζωής μου!

Henri G

Ποια είναι τα αγαπημένα σου στέκια;
Αυτό μου αρέσει στην Πάρο είναι ότι τα συνδυάζει όλα και αναλόγως με τη διάθεση, μπορείς να επιλέξεις που θέλεις να πας. Προσωπικά, επιλέγω το «Stilvi» για φαγητό και cocktail, «Σιγή ιχθύος» για θαλασσινά, «Salty» για ποτό και διασκέδαση, «Henri G» στην Παροικιά για φαγητό στην ταράτσα του, «Τhe cliff» στην παραλία Λολαντώνη για brunch και καφέ.

stilvi

Το πιο ρομαντικό σημείο του νησιού;
Ξεκάθαρα το ξωκλήσι της Ζωοδόχου πηγής στην παραλία Λάγγερη, όπου κάναμε το γάμο μας. Το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι ό,τι πιο ρομαντικό έχω δει στη ζωή μου.

Με τρεις λέξεις πώς θα περιέγραφες την Πάρο;
Γοητευτική, αυθεντική, αρχόντισσα.