Μέμος Καταπόδης: Ο εμπνευστής του «Luxury Paros App» συστήνεται

Η ιδέα του «Luxury Paros App» μπήκε στο μυαλό του Μέμου Καταπόδη, πριν από περίπου δύο χρόνια. Με σκληρή δουλειά, επιμονή και διάθεση για καινοτομία, έγινε πραγματικότητα πριν από ένα χρόνο και ήδη 2000 άτομα έχουν κατεβάσει την εν λόγω εφαρμογή στις συσκευές τους. Ο εμπνευστής και διαχειριστής της μιλά για όλα και σας καλεί να εξερευνήσετε τα πιο μαγικά σημεία της Πάρου… κάνοντας δωρεάν download!

Πώς προέκυψε η ιδέα για το εν λόγω app;
Η καταγωγή μου είναι από την Πάρο, μεγάλωσα εκεί. Μετά συνέχισα τις σπουδές μου στο Λονδίνο, σε Digital Marketing & Analytics. Η ιδέα προέκυψε όταν, μετά από έρευνα, βρήκα το συγκεκριμένο «gap» στην αγορά. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του «Luxury Paros App» είναι ότι είναι η πρώτη εφαρμογή που παρουσιάζει μόνο τα καλύτερα μέρη και τα πιο πολυτελή στην Πάρο

Τι περιλαμβάνει το εν λόγω app;
Το «Luxury Paros Mobile Application» είναι μια εφαρμογή που απευθύνεται σε ταξιδιώτες, οι οποίοι αναζητούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και εμπειρίες στο νησί. Περιλαμβάνει οτιδήποτε μπορεί να μου ζητήσουν, όπως μεταφορά με ελικόπτερο, ναύλωση γιοτ, personal training, πριβέ δείπνο και σεφ, ή ακόμη και κρατήσεις σε εστιατόρια». Επίσης, μπορεί να βρει κάποιος τις πιο ξεχωριστές παραλίες του νησιού, ένα κατατοπιστικό χάρτη του, αλλά και προτάσεις για εστιατόρια, μπαρ. Στόχος της εφαρμογής είναι να δίνει προσεγμένες προτάσεις στον ταξιδιώτη που επισκέπτεται και θέλει να απολαύσει το νησί της Πάρου, προσδοκώντας μια αξέχαστη διαμονή.

Με τι κριτήρια έχουν επιλεχθεί τα μαγαζιά-όλα όσα προτείνετε μέσω της εν λόγω εφαρμογής;
Είναι μία editor’s list… Έχω φροντίσει να υπάρχει μία αισθητική στην κάθε επιλογή που έχω κάνει. Γι’ αυτό, ο αριθμός καταχωρήσεων δεν είναι μεγάλος. Για παράδειγμα, για ένα δείπνο, οι καταχωρήσεις στην εφαρμογή δεν ξεπερνούν τις 15, πρόκειται για τα καλύτερα εστιατόρια. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες επιλογές είναι απρόσιτες από πλευράς τιμών, καθώς το κόστος κατ’ άτομο κυμαίνεται από 30 έως 60 ευρώ. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή διαθέτει υπηρεσίες concierge.

Το app είναι δωρεάν;
Ναι, είναι δωρεάν διαθέσιμο σε Apple Store & Google Play.

Έχεις εικόνα πόσοι περίπου, αυτοί τη στιγμή που μιλάμε, έχουν «κατεβάσει» αυτή την εφαρμογή;
Τα downloads συνολικά αγγίζουν τα 2000 downloads, σε Apple Store & Google Play, ενώ οι περισσότεροι είναι ξένοι επισκέπτες.

Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι διαφορές της Πάρου σε σχέση με τα υπόλοιπα κυκλαδονήσια, που την κάνουν να αποκτά αυξανόμενο αριθμό επισκεπτών για διακοπές;
H Πάρος πιστευώ ότι ήταν πάντοτε ένα νησί για όλα τα «βαλάντια».
Η βασική διαφορά με άλλα κυκλαδονήσια είναι ότι μπορεί να συνδυάζει τα πάντα, έτσι ώστε να αποτελεί αγαπημένο προορισμό για οικογένειες, luxury travelers, ακόμη και backpackers.

INFO
www.luxuryparos.com.gr