5 στάσεις που πρέπει να κάνετε στην Αντίπαρο

Από τη μικρή, κοσμοπολίτικη χώρα της μέχρι τις μυστικές της παραλίες, η Αντίπαρος έχει να επιδείξει πολλές ομορφιές. Εκτός από τα υπέροχα νερά της και τις χρυσαφένιες αμμουδιές, θα δείτε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα, θα κάνετε βουτιά στον χρόνο, με μία βόλτα στο ενετικό της κάστρο, θα γίνεται μάρτυρας σε κάποιο από τα καλλιτεχνικά δρώμενα που οργανώνουν οι κάτοικοι του νησιού και θα απολαύσετε γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Για ποτό στο «Sunset» στο Σιφνέικο… πριν δύσει ο ήλιος

Αξίζει να συγχρονίσετε το πρόγραμμά σας ώστε να βρεθείτε στο «Sunset», λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Καθώς δύει ο ήλιος, το κατά κανόνα άγριο σκηνικό, μαλακώνει μονομιάς και ντύνεται με τα πιο υπέροχα χρώματα που θα δείτε. Πιάστε θέση στα τραπεζάκια με θέα θάλασσα και αφήστε το τοπίο να σας συνεπάρει. Πολύ πιθανό βέβαια να στήσει χορό δίπλα σας κάποια παρέα Ιταλών. Όλα είναι πιθανά στο «Sunset».

Στον Αη Γιώργη για το μαγικό ηλιοβασίλεμα

Κυκλαδίτικος παραδοσιακός οικισμός, όρμος απάνεμος, καταγάλανες χρυσές αμμουδιές και μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Αν δεν επιλέξετε για μπάνιο την παραλία δίπλα στο ξωκκλήσι, αξίζει να βρεθείτε εκεί λίγο πριν δύσει ο ήλιος. Θα απολαύσετε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα του καλοκαιριού. Μέσα στην ημέρα, μπορείτε να περάσετε από το λιμανάκι με το καΐκι απέναντι στο Δεσποτικό ή να μείνετε για ουζάκι σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες.

elia kafenes

Στην «Elia Kafene» για δημιουργική κουζίνα

Η «Ελιά» μετράει σχεδόν δέκα χρόνια καλοκαιρινές σεζόν και έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα της στο γαστρονομικό χάρτη του νησιού. Αν επιλέξετε να ξεκινήσετε νωρίς με πρωινό, θα βρείτε comfort πιάτα που συνδυάζουν διεθνής τάσεις με τοπικά προϊόντα. Για το dining menu, η κουζίνα εξελίσσεται σε μοντέρνα ελληνική με έμφαση στην ποιότητα και την απόλαυση, μέσα από την προσεγμένη κάρτα που έχει δημιουργήσει ο chef Μανώλης Ραγκούσης.

Στο Κάστρο για μία βόλτα στον χωροχρόνο

Θα περίμενε κανείς να δει ένα κάστρο σε κάποιο σημείο ψηλό, που ξεχωρίζει, αλλά μία από τις ιδιομορφίες του κάστρο της Αντιπάρου έχει τις ιδιομορφίες του. Δημιουργήθηκε από τους Ενετούς τον 15ο αιώνα και πρόκειται για έναν οχυρωμένο οικισμό που μοιάζει με άλλα νησιώτικα καστέλια στις Κυκλάδες. Πλέον, ελάχιστα στοιχεία θυμίζουν ότι υπήρξε κάστρο: κάποιες καμάρες, η πύλη, τα ερείπια του κεντρικού πύργου, τα ενετικά οικόσημα σε δυο-τρία σπίτια. Κάντε μία στάση για παγωτό στο «Vicky’s Ice Cream» και περιηγηθείτε στα σοκάκια γύρω από αυτό. Συχνά, διοργανώνονται εκθέσεις φωτογραφίες και συναυλίες.

peramataki

Στο «Περαματάκι» μετά τις βουτιές στο Σoρό

Η οικογενειακή ταβέρνα στέκει αγέρωχη στο ύψωμα της στροφής προς τον Σωρό και περιμένει τους ηλιοκαμένους παραθεριστές να δροσιστούν με παγωμένη μπύρα και να απολαύσουν σπιτικό. Εδώ, ισχύει περισσότερο η «κουζίνα του μπαμπά», αφού ο Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος συντονίζει με μαεστρία την μπριγάδα του εδώ και πολλά χρόνια. Στο πόδι βρίσκονται και τα παιδιά του, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση με σεβασμό προς τον τόπο και τους επισκέπτες.