Οινοποιείο Μωραΐτη: Με ιστορία ενός αιώνα

Νησί με έντονο γαστρονομικό χαρακτήρα και ανθρώπους που αγαπούν τον τόπο τους και αναδεικνύουν τα χαρίσματά του, η Πάρος φημίζεται και για το κρασί της. Το «Οινοποιείο Μωραΐτη» είναι συνυφασμένο με την ιστορία και την πορεία του κρασιού στο νησί. Η ιστορία ξεκινά το 1910, με τον Μανώλη Μωραΐτη, ο οποίος καλλιεργούσε τα δικά του αμπέλια ενώ παράλληλα συγκέντρωνε και οινοποιούσε σταφύλια από διαλεχτά αμπελοτόπια του νησιού. Σήμερα, τη σκυτάλη έχει πάρει πλέον η 4η γενιά και το οινοποιείο της οικογένειας μπορεί να απολαμβάνει τις δάφνες του αλλά δεν σταματά τη σκληρή δουλειά.

Το οινοποιείο βρίσκεται στη Νάουσα της Πάρου, δίπλα στην παραλία των Αγίων Αναργύρων και εκτείνεται σε έναν ιδιόκτητο αμπελώνα 100 στρεμμάτων με γνωστές και σπάνιες γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Πλέον, συνδυάζει τη μακρόχρονη παράδοση με την σύγχρονη τεχνολογία και παράγει υψηλής ποιότητας κρασιά αναδεικνύοντας το μοναδικό terroir της Πάρου.

moraitis

Οι παραδοσιακοί μέθοδοι αμπελοκαλλιέργειας και οι σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τους μοναδικούς ποιοτικούς χαρακτήρες των ποικιλιών και του μικροκλίματος του νησιού, με αποτέλεσμα τα κρασιά Μωραΐτη να έχουν κατακτήσει την αγορά της Αθήνας και να έχουν ταξιδέψει εκτός ελληνικών συνόρων.

Malvasia Paros 

Από το υπέροχο ροζέ – ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες – στο Malvasia Paros  (παλαίωση 4 χρόνων μέσα σε γαλλικά δρύινα βαρέλια) και το γλυκόπιοτο Amma (αποτέλεσμα υπερώριμου τρύγου που πραγματοποιείται το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου), το «Οινοποιείο Μωραΐτη» φιλοξενεί στα κελάρια του μερικές από τις πιο ξεχωριστές ετικέτες.

Νάουσα, Πάρος

Τηλ:2284051350