Μικροζυθοποιία Πάρου: Η ξακουστή μπύρα 56 isles

Μια μπύρα που τιμά και τα 56 νησιά των Κυκλάδων, γεννήθηκε στη Μικροζυθοποιία Πάρου. Ιδρυτές ο Νικόλας Παυλάκης και ο Μαρίνος Αλεξάνδρου – ο πρώτος Παριανός στην καταγωγή και ο δεύτερος λάτρης του νησιού. Με την μακρόχρονη εμπειρία τους στον τομέα των Χρηματοοικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, έθεσαν ως στόχο να δημιουργήσουν μια εταιρεία πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα και μια μπύρα εμπνευσμένη από την αγαπημένη τους Πάρο, τη ζεστασιά των ανθρώπων της και ταυτόχρονα κοσμοπολίτικη. Κι έτσι γεννήθηκε η «56 isles», μια μπύρα πλούσια σε γεύση, τραγανή και ευχάριστη.

 

Το μικροκλίμα του τόπου και η χρήση του κριθαριού που καλλιεργείται στο νησί δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό χαρακτήρα στην ξανθιά μπύρα. Η αλμύρα της θάλασσας, η ηλιοφάνεια και η ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται προσθέτουν στη γεύση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά της, ενώ η χρήση ποικιλιών ποιοτικού λυκίσκου από διάφορες χώρες αλλά και βύνης με έντονα αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα αναδεικνύουν τα επιμέρους συστατικά της συνταγής.

Η «Aegean Wit», που σερβίρεται ιδανικά σε κολονάτο ποτήρι και μπορείτε να την απολαύσετε σαν απεριτίφ, συνδυάζει το χαρακτήρα της Βελγικής Wit με τις τοπικές γεύσεις, είναι συνδεδεμένη με την πλούσια παράδοση της αλλά βαθιά μέσα της παραμένει παριανή. Χρησιμοποιώντας παριανό σιτάρι χωρίς βυνοποίηση, το οποίο δίνει ένα ελαφρύ σταρένιο χρώμα με απαλή θολότητα, συνδυάζει άψογα τα αρώματα των εσπεριδοειδών με τα τοπικά μπαχαρικά. Ο συνδυασμός των παραπάνω δημιουργεί μια δροσιστική, και χυμώδη Wit.

Η μπύρα της παριανής μικροζυθοποιίας έχει καταφέρει να γράψει το δικό της success story, καθώς έχει ταξιδέψει σε διαφορετικά μέρη του κόσμου – από την Κύπρο μέχρι τη Σιγκαπούρη, και έχει αποσπάσει βραβείο 3 αστέρων στα 2018 Great Taste Awards.

Νάουσα, Πάρος

Τηλ:2284051102