«Τσαχπίνης-Ουζερί των Ναυτικών»: Η πεμπτουσία του φρέσκου ψαριού

Για εκείνον δεν είναι μία απλή δουλειά, είναι ολόκληρη η καθημερινότητά του, είναι συναίσθημα, προσωπική ευθύνη και ένα μεγάλο στοίχημα. Ο Νεκτάριος Τσαχπίνης είναι ο άνθρωπος που κρύβεται πίσω από το ομώνυμο «Ουζερί των Ναυτικών» στην καρδιά της Πάρου, τη Νάουσα, ένα από τα μαγαζιά που αποτελούν σήμα κατατεθέν στο νησί.

Η ιστορία του ξεκινά 37 ολόκληρα χρόνια πριν, ενώ ο Νεκτάριος είναι η δεύτερη γενιά που ασχολείται με το δύσκολο και απαιτητικό αυτό εγχείρημα, κληρονομώντας όμως την αγάπη και τη στοχοπροσήλωση για το χώρο της εστίασης από τον πατέρα του.

tsaxpinis-ouzeri ton naftikon

«Ήταν δύσκολο να μείνουμε σταθεροί στις αξίες μας, στην παράδοση. Υπήρξαν στιγμές που ήρθαμε σε δίλημμα για το πώς θα πορευτούμε, καθώς βλέπαμε τον ανταγωνισμό να μεγαλώνει και τα πράγματα να αλλάζουν. Πλέον, θεωρώ ότι μας βγήκε σε καλό, μπορούμε και ξεχωρίζουμε», δηλώνει ο Νεκτάριος γεμάτος περηφάνια.

tsaxpinis-ouzeri ton naftikon

Ο δρόμος, όμως, είναι μακρύς και η αφοσίωση που δείχνει μεγάλη. «Η μέρα μου ξεκινά από νωρίς το πρωί, προμηθευόμαστε τις πρώτες μας ύλες, διαλέγουμε φρέσκα ψάρια από τα καΐκια, μετά τα “καθαρίζουμε”, λιάζουμε τα χταπόδια μας και από νωρίς το απόγευμα υποδεχόμαστε τον κόσμο. Πρακτικά, είμαι όλη μέρα εδώ, θέλω να έχω επαφή με όλους», αναφέρει χαρακτηριστικά συνεχίζοντας: «Το κοινό είναι απαιτητικό, ο κόσμος σκέφτεται που θα δώσει τα χρήματά του πλέον και εμείς πρέπει να καλύπτουμε κάθε του ανάγκη».

tsaxpinis-ouzeri ton naftikon

Στον «Τσαχπίνη – Ουζερί των Ναυτικών», πάντως, το μόνο βέβαιο είναι ότι θα φάτε υπέροχα, θα δοκιμάσετε τοπικούς μεζέδες και πιάτα που μυρίζουν θάλασσα. Χταπόδι στα κάρβουνα (από τα πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να γευτείτε), γούνα, κακκαβιά, ριζότο με καραβίδα, σας ταξιδεύουν σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Νάουσα, Πάρος

Τηλ: 2284051662