Αστέρες του αθλητισμού στην Πάρο και την Αντίπαρο

Είναι στιγμές που η Πάρος και η Αντίπαρος θυμίζουν… Εθνική Ελλάδος. Θα μπορούσαν άνετα τα νησιά να συγκροτήσουν μια εξαιρετικά δυνατή ομάδα, που θα στεκόταν στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Γιαννακόπουλος, Μπασινάς, Σαλπιγγίδης, Βύντρα, Λυμπερόπουλος, Χαλκιάς, Κατσουράνης, Παπαδόπουλος, είναι από τους μόνιμους που επισκέπτονται τα κυκλαδονήσια.

Ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Στέλιος Γιαννακόπουλος είναι κατά το ήμισυ Παριανός, καθώς από εκεί έλκει τη καταγωγή της η μητέρα του. Από μικρό παιδί περνάει τα καλοκαίρια του στο πατρικό σπίτι στις Καμάρες. Μακριά από το άγχος, ζει χαλαρές στιγμές κολυμπώντας στις καταπληκτικές παραλίες του νησιού και επιδίδεται σε ένα ακόμα αγαπημένο σπορ … τις ρακέτες.

Κώστας Κατσουράνης, Άγγελος Μπασινάς και Δημήτρης Παπαδόπουλος, πηγαίνουν πολύ συχνά στο νησί. Λατρεύουν τον τόπο αυτό, δεν χάνουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν τις ομορφιές του και πολλές φορές τα στιγμιότυπα τους κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

papadopoulos

Η λατρεία κάποιων πρώην διεθνών μας ποδοσφαιριστών για την Πάρο είναι τόσο μεγάλη που όταν τους δόθηκε η ευκαιρία απέκτησαν σπίτι στο νησί: Δημήτρης Σαλπιγγίδης, Λουκάς Βύντρα, Νίκος Λυμπερόπουλος και Κώστας Χαλκιάς, έχουν κεραμίδι στο κεφάλι τους και φιλοξενούν τους φίλους τους. Και όταν όλοι αυτοί οι πρώην διεθνείς μας, οι περισσότεροι εκ των οποίων στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, χωρίζονται και αρχίζουν το ματς, πολύ πιθανό είναι να διεκδικήσουν για την ομάδα τους και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο κορυφαίος μας μπασκετμπολίστας επίσης είναι από τους επιφανείς του αθλητισμού που αγαπούν την Πάρο. Την άνοιξη του 2018 μάλιστα, ο Διαμαντίδης τιμήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας με τον Σταυρό της Εκατονταπυλιανής, στο περιθώριο εκδήλωσης με τίτλο «Μουσικές Αναμνήσεις από τη Μικρά Ασία». Ο πρώην αρχηγός του Παναθηναϊκού έδωσε το παρών στην εκδήλωση που έγινε στην Παροικιά και τιμήθηκε για το ήθος του. Λίγους μήνες αργότερα ξαναβρέθηκε στο νησί, αυτή τη φορά προσκεκλημένος στο γάμο του Βλάντο Γιάνκοβιτς. Μάλιστα τότε, έσμιξαν τρεις μυθικοί παίκτες, όχι μόνο του ελληνικού αλλά του ευρωπαϊκού μπάσκετ: Δημήτρης Διαμαντίδης, Βασίλης Σπανούλης, και ο Θοδωρής Παπαλουκάς.

Ο Φάνης Χριστοδούλου αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο του ελληνικού μπάσκετ, που εδώ και χρόνια έχει στήσει νέα ζωή στην Πάρο. Μακριά από όλους και όλα, ο Φάνης έγινε Παριανός. Μόνιμος κάτοικος, έχει ένα πρακτορείο ΟΠΑΠ σε ένα μικρό χωριό και ζει με την γυναίκα του Νάνσυ, η οποία κατάγεται από το νησί, και τρεις κόρες του Μαριαλλένα, Πέννυ και Ντόρα. Και αν κάποιος τον ρωτά αν του λείπει η ζωή στην πρωτεύουσα, απαντά: «Καθόλου. Έχω δημιουργήσει στο νησί νέες παρέες. Τα καλοκαίρια έρχονται εδώ φίλοι μου για να περάσουν τις διακοπές τους. Δεν είναι δύσκολη η ζωή το χειμώνα στο νησί. Συγκριτικά η ζωή μας είναι καλύτερη».